برگزاری کارگاه BankTech
کارگاه BankTech در تاریخ 25 مهر در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. این کارگاه به عنوان سومین کارگاه از مجموعه کارگاههای آموزشی فینتک، تحت عنوان رویداد FinWay، برگزار شد.
در ابتدای کارگاه، آقای پرهام خلیلی به تدریس پرداختند. ایشان در مورد فعالیت بانکها و رویکرد سنتی آنها در ارائه خدمات صحبت کردند. در ادامه در مورد ظهور فینتکها و Unbundling بحث شد. سپس در مورد راهکار بانکها در مواجهه با این شرایط همچون سرمایهگذاری روی استارتاپها، بانکداری دیجیتال و مباحث دیگری همچون Omni Channel توضیحاتی به شرکتکنندگان ارائه دادند. در نهایت نیز در مورد نیاز بانکها به فینتکها و نیاز فینتکها به بانکها صحبت کردند.
در بخش بعدی کارگاه، خانم مهسا خمیسی، مدیرعامل سابق فینوتک، در مورد Open Banking یا همان بانکداری باز صحبت کردند. در ابتدا در مورد API و کارکردهای آن توضیحاتی ارائه دادند و سپس با معرفی بانکداری باز، به تشریح جزییات و ساختار آن پرداختند. در ادامه در مورد مزایای بانکداری باز برای بانکها، مشتریان بانکها و دریافتکنندگان این APIها نکاتی ارائه شد. در نهایت نیز در مورد وضعیت بانکداری باز در ایران صحبت کردند.
آقای پیام محب ملکی، متخصص امور بانکی و نوآوریهای مالی، در قسمت سوم کارگاه در مورد بانکداری موبایلی به تدریس پرداختند. ایشان صحبتهای خود را با ارائه توضیحاتی در مورد ماهیت بانک و آینده آن شروع کردند. در ادامه هفت نسل بانکداری موبایلی را به ترتیب تشریح کرده و مورد بررسی قرار دادند. سپس در مورد مفهوم بنکتک و تفاوت موبایل بانک و بانکداری موبایلی توضیحاتی ارائه دادند. و در آخر، وضعیت کنونی ایران در این زمینه را مورد بررسی قرار دادند. در این بخش، شرکتکنندگان سوالات زیادی در مورد جزییات بانکداری موبایلی پرسیدند و بحث زیادی در کارگاه صورت گرفت.
در بخش انتهایی کارگاه، آقای مسعود قبائی، مدیرعامل موبایلت، به معرفی موبایلت به عنوان یکی از نمونههای موفق بانکداری موبایلی پرداختند. در ابتدا در مورد تاریخچه تأسیس و مسیر رسیدن موبایلت به شرایط کنونی توضیحاتی ارائه کردند. سپس آمارهایی همچون تعداد کاربران، تعداد کاربران فعال، رشد روزانه، تعداد بازدید در ماه و مقایسه انواع روشهای انتقال وجه صورت گرفته در اپلیکیشن ارائه دادند. در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره استراتژی خود برای ایجاد و توسعه اپلیکیشن موبایلت و تشخیص نیازهای ذینفعان اصلی پرداختند. سپس توضیحاتی در مورد نئوبانکها و مدلهای کسب و کاری که میتوانند ارائه کنند، دادند و در مورد مدل کسب و کار موبایلت صحبت کردند. در نهایت نیز چالشهای ورود و چالشهای ماندگاری در کسب و کار خود را تشریح کردند.
در ادامه رویداد FinWay، چهارمین کارگاه تحت عنوان کارگاه PayTech، با موضوع بررسی نوآوریهای روز دنیا و ایران در حوزه پرداخت و انتقال وجه در تاریخ 2 آبان ماه برگزار خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت Finway.ir مراجعه فرمایید.