طرح توانمندسازی شغلی صدف

مدرسه کسب و کار مدرس

طرح مدرسه اشتغال مدرس با رسالت هم‌افزایی هر چه بیشتر بین صنعت و دانشگاه و از طریق پویاسازی دانش تخصصی و نیروی انسانی دانشگاه‌ها در صنعت صورت می‌گیرد. در این راستا سومین دوره طرح صدف با هدف توانمندی‌سازی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی برای تسهیل ورود به بازار کار برگزار می شود. این طرح به همت پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری مجموعه ویژن آکادمی و با حمایت دانشگاه تربیت مدرس، پارک فناوری پردیس، شبکه نوآوری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می‌شود.

 هدف این طرح توانمندسازی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها برای تسهیل ورود آن‌ها به بازار کار و هدایت در مسیر شغلی و حرفه‌ای مناسب و متناسب باشخصیت، استعداد و توانمندی‌های هر فرد می‌باشد. درواقع این طرح در نظر دارد به افراد کمک کند تا ابتدا به خودشناسی برسند و در ادامه با حضور در کارگاه‌های آموزشی تکمیلی، مسیر درست شغلی را انتخاب و درنهایت بتوانند نقش‌آفرینی مؤثری در اکوسیستم کسب‌وکار داشته باشند.

لیست کارگاه و رویدادهای این دوره عبارت اند از:



آقای دکتر سیدمحمد موسوی


کارگاه ارتباطات موثر و فنون مذاکره

از ویژگی های مذاکره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 حداقل دو طرف در آن درگیر هستند. این دو طرف امکان دارد دو فرد، دو گروه یا دو سازمان باشند.
 بین خواسته ها و نیازهای این طرف ها تعارض و اختلاف وجود دارد.
 دو یا چند طرف درگیر در مذاکره، بر اساس انتخاب خود و به صورت اختیاری با هم مذاکره می‌کنند.
کسانی که درگیر مذاکره می‌شوند برای “داد و ستد” که زیربنای مفهوم مذاکره است،‌ آماده‌ هستند.



سرکار خانم هیلا هوشنگی

کارگاه رزومه نویسی و مصاحبه شغلی

 مصاحبه‌ها مانند قرعه کشی هستند. 
 دراکثر موارد مصاحبه کننده‌ها تعریف درستی از کسی که باید استخدام شود ندارند و  نیز قضاوت درستی در مورد مصاحبه شونده ندارند.
کار معمولا به کسانی داده می‌شود که بهترین تاثیر را روی مصاحبه کننده می‌گذارد که این فرد الزاما بهترین متقاضی نیست بلکه کسی است که در مصاحبه بهتر عمل کند. 



آقای دکتر سیاوش ملکی فر

کارگاه سفری به آینده (آشنایی با روندهای بازار کار و مهارت‌های مورد نیاز شغلی)

بازار کار شامل تعدادی شاخص اصلی می باشد که به طور مستقیم بر آن تاثیر می گذارند که این شاخص ها عبارت اند از: 
 نرخ مشارکت نیروی کار
 نسبت اشتغال
 وضع شغلی
 اشتغال بر حسب بخش های اقتصادی
 اشتغال در گروه های عمده شغلی
 کارکنان پاره وقت
 و ….



جناب آقای عرفان رحیمی

کارگاه آشنایی با سبک های شغلی و کارآفرینی

 با توجه به اینکه انتخاب مناسب ترین سبک شغلی، یکی از مهمترین دغدغه ها و مشغله های فکری جوانان و فارغ التحصیلان امروز است، این مسئله توجه خاصی را باید به خود ببیند. همچنین این مسئله از این جهت اهمیت دارد که می تواند تعادل صحیحی بین مهارت ها و سبک زندگی افراد ایجاد کند.
 اما برای انتخاب و تشخیص بین سبک های شغلی، کارآفرینی، کارمندی یا فریلنسری باید به موارد بسیاری توجه شود که این رویداد به این مسئله خواهد پرداخت.



جناب آقای محمد گرویی

آشنایی با اکوسیستم فناوری و نوآوری و استارتاپ

 “اکوسیستم نوآوری” اصطلاحی است که برای توصیف بازیگران مختلف ، ذینفعان و اعضای جامعه که برای نوآوری حیاتی هستند استفاده می شود. یک اکوسیستم نوآوری شامل دانشگاه ها ، دولت ، شرکت ها ، شتاب دهنده های نوپا ، سرمایه گذاران خطرپذیر ، سرمایه گذاران خصوصی ، بنیادها ، کارآفرینان ، مربیان و رسانه ها است. هر یک با تبدیل ایده های جدید به واقعیت از طریق دسترسی و سرمایه گذاری مالی ، در ایجاد ارزش در اکوسیستم بزرگتر نقش مهمی ایفا می کنند. نهادهای محلی ، ایالتی و استانی و … می توانند و باید در توسعه اکوسیستم نقش داشته باشند. 



جناب آقای عرفان رحیمی

کارگاه مشاوره شغلی بر اساس رشته های تحصیلی

 یک مسیر شغلی متشکل از موقعیت هایی است که با پیشرفت در زمینه خود کسب می کنید. به عنوان مثال ، اولین شغل یا مدرک دانشگاهی شما می تواند آغاز مسیر شغلی شما باشد. با کسب دانش و مهارت های اضافی ، ممکن است پیشرفت کنید یا “به صورت عمودی” به سمت نقشهای پیشرفته حرکت کنید. برخی از کارکنان همچنین به صورت تخصصی یا تغییر مسیرهای شغلی “به طور جانبی” به سمت وظایف شغلی برابر اما متفاوت حرکت می کنند.



جناب آقای محمدحسن شهرمیانی

آشنایی با مدیریت منابع انسانی در استارتاپ ها

مدیریت منابع انسانی (HRM یا HR) یک رویکرد استراتژیک برای مدیریت موثر و کارآمد افراد در یک شرکت یا سازمان است به گونه ای که آنها به کسب و کار خود در کسب مزیت رقابتی کمک می کنند. این برنامه برای به حداکثر رساندن عملکرد کارکنان در خدمت اهداف استراتژیک کارفرما طراحی شده است. بخشهای منابع انسانی مسئول نظارت بر طراحی مزایای کارکنان ، جذب کارکنان ، آموزش و توسعه ، ارزیابی عملکرد و مدیریت پاداش ، مانند مدیریت حقوق و مزایای کارکنان هستند. منابع انسانی همچنین به تغییرات سازمانی و روابط صنعتی یا متعادل کردن شیوه های سازمانی با الزامات ناشی از مذاکرات جمعی و قوانین دولتی مربوط می شود.



جناب آقای پرهام خلیلی

آشنایی با مدل کسب وکار و طرح کسب و کار

 یک مدل کسب و کار منطق نحوه ایجاد ، ارائه و ارزش گذاری یک سازمان را در زمینه های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و یا دیگر توضیح می دهد. فرایند ساخت و اصلاح مدل کسب و کار را نیز نوآوری در مدل کسب و کار می نامند و بخشی از استراتژی کسب و کار را تشکیل می دهد. در تئوری و عمل ، اصطلاح مدل کسب و کار برای طیف گسترده ای از توصیفات غیر رسمی و رسمی برای نشان دادن جنبه های اصلی یک تجارت ، از جمله هدف ، فرایند تجارت ، مشتریان هدف ، پیشنهادات ، استراتژی ها ، زیرساخت ها ، ساختارهای سازمانی ، منابع ، شیوه های تجاری و همچنین فرایندها و سیاستهای عملیاتی از جمله فرهنگ استفاده می شود. 



جناب آقای شهاب شیرین

آشنایی با اصول بازاریابی و تحقیقات بازار

 تحقیقات بازار (یا تحقیقات بازاریابی) مجموعه ای از تکنیک ها است که برای جمع آوری اطلاعات و درک بهتر بازار هدف یک شرکت استفاده می شود. مشاغل از این اطلاعات برای طراحی محصولات بهتر ، بهبود تجربه کاربر و ایجاد یک استراتژی بازاریابی استفاده می کنند که منجر به جذب کیفیت و افزایش نرخ تبدیل می شود. بدون تحقیق ، درک مشتریان برای شما غیرممکن است. مطمئناً ، شما ممکن است تصور کلی از اینکه آنها چه هستند و به چه چیزی نیاز دارند داشته باشید ، اما اگر می خواهید وفاداری آنها را جلب کنید ، باید عمیق تر به موضوع نگاه کنید.



جناب آقای علی رضایی

آشنایی با بازاریابی دیجیتال

برخی از سرفصل های این دروه: 

 Strategy
 Audience
 Content
 SEO
 Online advertisement
 Social media



جناب آقای حامد ادریسیان

مبانی حقوق کسب و کار و قرارداد های حقوقی

برخی از سرفصل های این دروه: 

  بررسی نکات کلیدی مهمترین قراردادهای مرتبط با کسب و کار
  بررسی راهکارهای حفاظت از دارایی های فکری و اسرار تجاری
  بررسی مهمترین نکات تاسیس و اداره شرکت تجاری
  بررسی نکات کاربری قراردادهای استخدامی و حقوق تامین اجتماعی
  بررسی کلیاتی از حقوق مالیاتی

 



آقای دکتر مصطفی کریمیان اقبال

تجاری سازی یافته‌های پژوهشی

اطلاعات تکمیلی این رویداد به زودی در این محل قرار می‌گیرد.



سرکار خانم پریسا صدق

مقدمه ای بر مباحث مالی و حسابداری شرکتی

برخی از سرفصل‌های این دوره عبارت اند از: 
 حسابداری مالی ( آشنایی با حسابداری، اصول و مفروضات حسابداری و شناخت عناصر صورت‎های مالی، ثبت های حسابداری مورد نیاز در پایان سال مالی )
 حسابداری در محیط‎های مجازی و نحوه بستن حساب‎ها
 قانون مالیات  الزامات قانونی، مالیات بر درآمد شرکتها و فرآیند رسیدگی دادرسی مالیاتی



جناب آقای علی عمیدی

آشنایی با سرمایه گذاری جسورانه

 به زبان ساده اگر بخواهیم بگوییم شرکت‌های سرمایه‌گذاری در قبال سرمایه خود که جهت رشد و یا شکل‌گیری شرکت‌های نوپا تزریق می‌کنند به جای گرفتن چک و سفته و سند ملکی و داستان‌های معمول دیگر در سرمایه‌گذاری‌های سنتی، سهام بخشی از شرکت را دریافت می‌کنند. به عبارت دیگر اگر شرکت رشد کند، سود و پاداش جسارت خود را خواهند گرفت و اگر شکست بخورد تمرینی برای سرمایه‌گذاری‌های بهتر در آینده خواهد بود. اما معمولا چون سرمایه‌گذاری فراصندوق‌ها در مراحل انتهایی کسب و کارهایی صورت می‌گیرد که آزمون بازدهی و ریسک …..



آقای دکتر محمدصادق انصاری

آشنایی با نحوه ارزیابی و حمایت های دانش بنیان

 فرآیند ارزیابی شرکت­‌های متقاضی شامل مراحل زیر است:
ابتدا شرکت متقاضی در سامانه ارزیابی شرکت­‌ها و موسسات دانش­‌بنیان (http://www.reg.daneshbonyan.ir)  ثبت نام می نماید. دبیرخانه کارگروه پس از بررسی اولیه اسناد و مدارک شرکت، آن را به کارگزار جهت ارزیابی ارجاع می­‌دهد. کارگزار پس از ارزیابی شرکت متقاضی، اطلاعات خود را در سامانه مربوط به دبیرخانه کارگروه بارگذاری می نماید. دبیرخانه پس از بررسی فرآیند ارزیابی و صحت اطلاعات و همچنین تطبیق با آیین نامه نتیجه را به کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها ….



جناب آقای محمد میلانی

آشنایی با تامین مالی نوآوری

 امروزه نوآوری و توسعه فناوری یکی از محرک های اصلی در توسعه اقتصادی کشورهاست که در نظامی منسجم و متشکل از نهادها و سازمان‌های مختلف تحقق می‌یابد. یکی از شاخصه های اساسی و مهم در این راستا، تأمین منابع مالی لازم از طرح‌های نوآورانه و فناورانه است که در قالب یک نظام تأمین مالی نوآوری بایستی انجام شود.



جناب آقای مهندس حامد ابراهیمی

نحوه پذیرش و استفاده از حمایت های مراکز رشد و پارک های علم و فناوری

 پارك‌های علم و فناوري، به‌خصوص آن دسته از پارک‌ها كه با هدف توسعه فضاي علمي و رونق بازار تحقيق و توسعه ايجاد مي‌شوند، وظيفه و رسالت خود مي‌دانند كه با حمايت از شركت‌هاي نوپا، مجال رشد و توسعه آن‌ها را فراهم کنند. بدين منظور معمولاً برنامه‌های پرورش کسب و کار از طریق مراکز رشد، در پارک‌ها دنبال می‌شود.  مكانيزم ايجاد کسب وکارهای مبتني بر دانش و جذب نخبگان و متخصصين در مشاغل جديد اقتصادي، به نظام انكوباتوري معروف است.